Spaghetti in een romige avocadosaus met cherrytomaatjes, spinazie en runderchipolataworstjes, je weet niet wat je proeft! Toen ik een mooi pakketje kreeg van Eatme.nl met onder andere een avocado, moest ik deze spaghetti gewoon uitproberen. Het zit al een tijdje in mijn hoofd, dus waarom niet? De avocadosaus zit qua smaak tussen een groene pesto en rode pesto in. De avocado maakt de saus romig en het rode pepertje geeft hier weer een lekkere pit aan. Ik heb letterlijk drie borden lopen eten. Gelukkig zit dit bordje bomvol gezonde groentes.
Voor deze pasta heb ik gebruik gemaakt van biologische runderchipolataworstjes. Ik ga eigenlijk al gelange tijd niet meer voor de niet biologische variant, omdat hier voor mij te veel kunstmatige stoffen inzitten. Daarnaast eet ik bijna geen bewerkt vlees meer, omdat bewerkt vlees slecht is voor de gezondheid. Als ik het koop, eet ik het dus met mate en het liefst biologisch of vers van een goede slager. Natuurlijk kun je hier een vegetarische variant van maken en laat dan vooral het vlees lekker weg.
Dit gerecht is echt erg makkelijk en snel om te maken! Je hebt dit binnen 45 minuten op tafel.
Wil je toch liever een pasta met een groene pesto of rode pesto? Check dan snel deze heerlijke pasta met Siciliaanse pesto, klik hier voor het recept. Of ga voor de pasta met romige kip pesto, klik hier.
Bereiding
1. Ontvel de knoflook en snij in grove stukken. Rooster de pijnboompitten even in een koekenpan totdat ze goudbruin kleuren. Houd 25 gram van de pijnboompitten apart, want deze gebruiken we straks vers in de pasta. Ontpit de avocado en snij in grove stukken. Haal de pitjes uit de rode peper.
2. Stop de knoflook, pijnboompitten (30 gram), avocado, halve rode peper, bosje peterselie, Parmezaanse kaas en een scheutje olijfolie in een keukenmachine. Voeg een snufje peper en zout toe. Pureer het geheel tot een gladde saus. Mocht je het nog wat droog vinden, giet gerust wat olijfolie toe.
3. Zet water met wat zeezout alvast op voor de pasta.
4. Snij de runderchipolata in stukjes. Snipper een ui en snij in kleine blokjes. Halveer de cherrytomaatjes.
5. Giet wat olijfolie in de pan en voeg hier de runderchipolata aan toe. Bak 5 minuten totdat ze bruinig worden en niet meer rozig.
6. Doe de ui erbij en bak even mee totdat de ui glazig ziet. Voeg vervolgens de cherrytomaatjes toe en bak 1 minuut mee. Giet de avocadosaus erbij en roer er goed doorheen.
7. Voeg de spinazie toe en laat dit slinken door af en toe om te roeren. Voeg de overige pijnboompitten toe en laat het geheel 5 minuten pruttelen totdat de spaghetti klaar is.
8. Schep de pasta vanuit het kookwater over in de avocadosaus en roer goed om tot alle pasta onder de avocadosaus zit. Serveer met nog wat Parmezaanse kaas.