Broodje kip masala met kousenband is echt genieten en zo makkelijk om te maken! Mijn favorieten kruidenmix is toch echt wel masala kruiden. Eerder vertelde ik al dat ik altijd gebruik maak van de kruiden van Nandan Surinami. Door het gebruik van deze kruiden waan ik me altijd in de geuren en smaken van een echte goede roti kip masala van de toko. Dus wil je zelf iets met masala koken, gebruik dan echt deze kruiden.
Je kunt eventueel nog een Maggi bouillonblokje toevoegen, maar met wat extra peper en zout heb je dit eigenlijk niet nodig in dit gerecht. Houd je van pittig? Voeg dan een Madam Jeanette toe en stoof dit in zijn geheel mee. Tevens heb ik heerlijk kousenband toegevoegd. Mocht dit niet in de winkel liggen, koop dan gewoon sperziebonen. Aanrader is wel om voor kousenband te gaan natuurlijk.
Normaal gebruik je Surinaamse puntjes als broodjes, maar in dit geval heb ik bruine pistoletjes gehaald. Helaas geen tijd om echte Surinaamse puntjes te halen. Maakt niet, want het was nog steeds genieten! Lekker met wat Surinaamse sambal en zuurgoed en dit broodje is helemaal af.
Voor dit soort gerechten gebruik ik flink wat boter, omdat dit romig en mals moet blijven. Mocht je een lactoseallergie hebben, vervang de roomboter dan vooral voor plantaardige boter.
Je kunt de kip ook vervangen door rundvlees. Zie hier het recept.
Bereiding
1. Snipper een grote uit en snij de knoflook fijn. Ontpit ook alvast de tomaten en snij in blokjes.
2. Marineer de kip met een eetlepel masala kruiden, ui, knoflook, peper en zout.
3. Smelt de boter in de pan. Voeg de kip, ui en knoflook toe en bak 5 minuten totdat de kip niet meer roze ziet.
4. Voeg vervolgens de tomaten en Madam Jeanette toe en bak 2 minuten mee.
5. Doe de kousenband erbij met nog een eetlepel masala kruiden en wat water. Strooi nog wat extra peper en zout toe.
6. Breng alles aan de kook. Zet het vuur zacht en doe de deksel op de pan. Laat het geheel 20 minuten zacht stoven.
7. Snij de broodje door het midden en vul met het mengsel. Voeg naar smaak sambal en zuurgoed toe.
8. Wil je de lekkerste kip masala? Laat dan de kip masala een paar uur rusten na het koken, dan trekken alle smaken er goed in.