Van www.dimsumpoint.nl mocht ik hun heerlijke Sieuw Mai en Ha Kau proberen. Dim sum hapjes vind ik altijd lekker om ergens bij te eten. Vandaar dat ik hierbij een Chinese noedelsoep heb geserveerd. Deze noedelsoep bevat kip en zit vol groente, namelijk paksoi, wortel, oesterzwammen en taugé.
De bouillon heb ik zelf getrokken met wat kippenbouten, gember en bosui. In dit gerecht heb ik apart nog kipfilet gebakken en bij de soep gedaan. Hierdoor heb je eigenlijk de kippenbouten niet meer nodig. De kippenbouten kun je in dit geval eruit halen en bewaren voor een ander gerecht. Even de kip plukken en bewaar het in de ijskast voor de volgende dag voor bijvoorbeeld een heerlijke curry.
De soep heb ik afgemaakt met wat Chinese rijstazijn en sojasaus. Dit geeft de soep meer smaak, maar is net subtiel genoeg dat het niet te zout wordt. Serveer de soep vervolgens met wat bieslook eroverheen. Dit is echt genieten geblazen! Heerlijke comfort food met een dim sum hapje tussendoor. De dim sum kun je heerlijk dippen in deze saus. Meer weten over de dim sum? Zie dan mijn blog.
Bereiding
1. Doe de kippenbouten in een grote soeppan. Doe de gember, bosui, peperkorrels en 1 eetlepel zout erbij. Vul de pan met 3 liter water. Breng de soep aan de kook en laat dit 1 uur op zacht vuur verder trekken.
2. Haal de kippenbouten eruit en giet de soep af in een zeef en vang het vocht op in een andere diepe pan.
3. Snij de kip in plakken. Meng de maïzena met baksoda, snuf peper, snuf zout en twee eetlepels water. Voeg hier de kip aan toe en hussel de kip er goed doorheen.
4. Scheur de oesterzwammen in reepjes. Giet wat wokolie in een koekenpan en bak de kip op tot goudbruin. Voeg de oesterzwammen toe en bak even mee.
5. Doe vervolgens alles bij de bouillon samen met de sojasaus en Chinese rijstazijn en breng aan de kook. Laat het geheel nog 20 minuten zachtjes koken.
6. Voeg de noedels toe aan de soep en kook 3 uur mee. Maak ondertussen de noedels even los.
7. Snij de paksoi in stukken en voeg dit met de wortel julienne toe aan de soep. Breng aan de kook en kook het geheel 1 minuut mee. Proef even of de soep genoeg smaak heeft. Voeg eventueel naar smaak nog wat zout toe.
8. Doe wat taugé in een kom en giet hierover de soep. Strooi wat gesneden bieslook eroverheen.