Het is zaterdagavond en meestal eten wij dan iets makkelijks, maar vaak is het ook een dag dat je ietwat ongezond eet. Momenteel zijn wij weer juist gezonder gaan eten. Ik had eigenlijk zin in shoarma, maar ik moest er niet aan denken dat ik een hele vette hap ging eten. Om toch een gezonde variant te kiezen, heb ik de shoarma in een pasta verwerkt. Deze shoarma marineer ik zelf, omdat ik dit lekkerder, verser en gezonder vind.
Deze pasta is een heerlijk warm en pittig gerecht en is eens wat anders dan de normale Italiaanse pasta’s. Dit gerecht bevat meer de Midden-Oosten smaken. De kip heb ik zelf gemarineerd en vervolgens heerlijk in de saus even gestoofd. Hierdoor worden alle kruiden van de kipshoarma in de saus opgenomen.
Aan dit gerecht heb ik tevens heerlijke groenten toegevoegd, namelijk courgette en paprika. En natuurlijk konden de champignons in deze pasta niet ontbreken. Voor de pasta heb ik fusilli gebruikt. Ik heb voor deze pasta gekozen, omdat de spiraaltjes goed de saus opnemen. Het lijkt veel werk door de kruiden, maar dit gerecht heb je binnen 45 minuten op tafel.
Bereiding
1. Meng alle kruiden en specerijen in een kom met wat gemalen peper en zout en doe hier de kipfiletreepjes bij. Mix de kip er goed doorheen en leg even apart, terwijl je de groente snijdt.
2. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Ontpit de rode peper en snij ook fijn. Snij de paprika en courgette in blokjes en snij de champignons in plakjes.
3. Giet een flinke scheut olijfolie in de pan. Bak de kipfiletreepjes een paar minuten mee. Wanneer het wat droog begint te worden, voeg dan nog een klein scheutje olijfolie toe.
4. Voeg vervolgens de ui, knoflook en peper toe. Bak even mee totdat de ui glazig ziet. Doe dan alle groenten erbij en bak dit een paar minuten mee.
5. Giet de tomatenblokjes erbij en eventueel nog wat peper en zout. Roer alles goed door elkaar en breng aan de kook. Zodra de saus kookt, zet deze dan zacht en doe een deksel op de pan. Laat het geheel zacht sudderen.
6. Breng water aan de kook voor de pasta en kook de pasta volgens de aanwijzingen. Vaak giet ik de fusilli een minuut eerder af, omdat ik fusilli al snel wat slap vind worden.
7. Voeg de pasta bij de saus en meng goed. Garneer eventueel met wat rucola.