Curry Madras met kip is altijd een gerecht die ik kies als ik Indiaas bestel. Ik ben hier zo dol op. De zachte kip in een pittige kruidige saus. Genieten gewoon. Als ik eenmaal iets heb gevonden waar ik dol op ben, dan wil ik het graag namaken. En dat heb ik in dit geval ook gedaan.
Graag wilde ik de Curry Madras namaken van het Indiaas restaurant Tandoori Bites. Dit is tot nu toe voor mij de beste Curry Madras. De foto bij deze blog laat mijn eerste poging zien, maar vandaag heb ik de curry nog een keer gemaakt met een paar aanpassingen en ik kan wel zeggen dat ik erg dicht bij die van het restaurant kom! De tweede keer is het romiger, meer saus en kruidiger geworden.
Na wat onderzoek blijkt er vooral Fenegriek in de madras te zitten. Dit in combinatie met heerlijke kruiden zoals mosterdzaad, komijnzaad en kurkuma maakt het gerecht een echte Curry Madras. Kortom je kunt zelf heel simpel de kruidenmix maken. De saus maak je met verse tomaten en wat Griekse yoghurt. Uiteindelijk serveer je dit heerlijk met wat rijst of naan.
Liever een andere curry maken? Klik dan hier voor het recept van de pompoencurry met linzen.
Bereiding
1. Snij alvast de ui in grove blokken. Snij de knoflook, gember en rode pepers fijn. Ontpit wel even de rode peper, want anders wordt het erg heet. Ontpit de tomaten en snij in grove stukken.
2. Rooster de komijnzaad, venkelzaad en mosterdzaad kort in een koekenpan totdat het begint te geuren. Doe vervolgens de zaden in een vijzel en stamp fijn.
3. Doe de boter in de pan. Wanneer deze is gesmolten, doe dan de kipblokjes erbij. Voeg tevens meteen de gestampte zaden, kerrieblaadjes, paprikapoeder, kurkuma en fenegriek toe met wat peper en zout. Bak dit een paar minuten.
4. Voeg de ui, knoflook, rode peper en gember toe en bak even mee. Gooi vervolgens de tomaten erbij en bak mee totdat de tomaten lekker zacht worden.
5. Wanneer de tomaten meer een saus zijn geworden, schep dan de yoghurt erbij. Meng alles goed en laat het geheel 15 tot 20 minuten zacht pruttelen. Proef of er eventueel nog wat peper en zout bij moet. Serveer lekker bij rijst of naan.