Eiermuffins zijn gemakkelijk te bereiden en nog gezond ook. Je kunt variëren in groenten en de muffins maken met of zonder vlees. In de eiermuffins gaat een klein scheutje melk, maar voor de lactosevrije variant kun je dit vervangen door een scheut sojamelk. Heerlijk als lunchgerecht of als je in de ochtend tijd hebt, is dit een aanrader voor het ontbijt.
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Snij de prosciutto, lente-uitjes, halve paprika en champignons in kleine stukken.
2. Doe wat boter in de pan en bak eerst de prosciutto op en voeg vervolgens de lente-uitjes, paprika en champignons toe. Rits de tijmblaadjes van het takje en bak dit even mee.
3. Klop de eieren met het melk of sojamelk los met een garde en voeg wat peper toe. Ik zou hier het zout weglaten, omdat de prosciutto van zichzelf al zout genoeg is.
4. Vet de muffinvormpjes in en voeg in elk bakje wat van het prosciutto- en groentemengsel toe. Voor de liefhebbers van kaas kun je er wat geraspte kaas aan toe voegen.
5. Giet de losgeklopte eieren erbij tot ongeveer 3/4 van de muffinvorm.
6. Bak de eiermuffins voor 20 minuten midden in de oven.