Fusilli in tomatensaus met kipbraadworst

Fusilli in een heerlijke volle tomatensaus met stukjes kipbraadworst, echte comfort food! En waarom? De tomaten zijn eerst met knoflook en wat olijfolie in de oven geroosterd. Hierna zijn de tomaten gepureerd tot een fluweelzachte tomatensaus. De saus zit vol smaak en kun je als basissaus gebruiken.

Voor dit gerecht heb ik gebruik gemaakt van kipbraadworsten. Hiervoor heb ik het velletje weggehaald en de kipworstjes in stukjes gesneden. Voor extra groente heb ik doperwten toegevoegd. Dit was echt een ideale combinatie met de smaakvolle saus.

Je kunt de kipbraadworsten ook weglaten of vervangen door vleesvervangers. Of vervang het heerlijk door kastanjechampignons. Serveer met wat verse rucola en Parmezaanse kaas. Helemaal lactosevrij? Laat dan de kaas weg. Deze saus heeft zoveel smaak dat kaas zelfs overbodig is.

WIl je een andere pasta proberen? Neem dan eens een kijkje bij de tortellini spinazie al forno , klik hier voor het recept. Of ga voor een heerlijke homemade lasagne, klik hier voor het recept.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 C°.

2. Snij de tomaten in vieren en haal de pitjes eruit. Leg de tomaten in een ovenschaal. Ontvel de knoflook en leg in de ovenschaal en giet er een scheut olijfolie bij met wat zout.

3. Schuif de ovenschaal in de oven en bak de tomaten 20 à 25 minuten.

4. Schep de tomaten over in een diepe kom of pan en pureer met een staafmixer tot een gladde saus.

5. Zet een pan water met zout op voor de fusilli.

6. Snipper de ui en snij de bleekselderij en wortels in kleine blokjes. Snij de peterselie fijn.

7. Ontvel de kipbraadworsten en snij in stukjes. Giet wat olijfolie in een koekenpan of hapjes pan en voeg de kipworst toe. Bak even 5 minuten mee totdat het niet meer roze ziet.

8. Voeg de ui, bleekselderij, wortels en peterselie toe en bak 5 minuten mee.

9. Giet de tomatensaus erbij en breng aan de kook. Laat het geheel 10 minuten sudderen, terwijl de fusilli aan het water wordt toegevoegd.

10. Voeg de doperwten toe aan de saus en kook 1 minuut mee. Zodra de fusilli klaar zijn, voeg je die meteen toe aan de saus. Serveer met rucola en Parmezaanse kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *