Gevulde snackpaprika met Feta kaas

Snackpaprika’s ideaal als tussendoor of bij een borrel en daarnaast erg gezond! Ik kan me zo voorstellen dat zo een rauwe snackpaprika niet bij iedereen in goede aarde valt. In samenwerking met Greenfoodlab en Geefkleurdoor.nl heb ik deze lekkere snack bedacht om te laten zien dat je meer groente kan eten op een lekkere manier! 14 oktober is het namelijk Nationale Groenten- en Fruitdag.

Wist je dat je snackpaprika’s heerlijk kan vullen en even in de oven doen? En om het helemaal af te maken een heerlijke tomatensaus erbij om in te dippen. Nog wat snack komkommers erbij en hummus en je komt al heel dicht bij de dagelijkse hoeveelheid aan groente. Zie hier een recept voor verse zelfgemaakte hummus.

Je kunt dus heel simpel spelen met snackgroentes en hier een twist aan geven, zodat dit lekker eetbaar is voor jou. Dit kan als tussendoor, maar is ook ideaal voor bij een borrel. Aan wie geef jij deze mooie kleuren door? Neem vooral eens een kijkje op Geefkleurdoor.nl.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 C°.

2. Snij de snackpaprika’s door het midden en haal de pitjes eruit.

3. Snij wat platte peterselie fijn en rits de tijmblaadjes van het takje.

4. Prak de Feta kaas los met een vork en meng hier de peterselie en tijm doorheen.

5. Vul de snackpaprika’s met de Feta en leg op een bakplaat. Besprenkel de snackpaprika’s met een beetje olijfolie.

6. Schuif de snackpaprika’s in de oven en bak ze ongeveer 15 minuten totdat de Feta is gesmolten.

7. Wanneer de snackpaprika’s in de oven zitten, maak dan de tomatensaus. Giet wat olijfolie in een pannetje en pers hier de knoflook bij uit. Meng even met de olijfolie en voeg dan de tomatenblokjes en saus toe.

8. Voeg de paprikapoeder, komijnpoeder, chilivlokken, peper en zout toe. Snij de koriander fijn en doe erbij. Breng al roerend aan de kook.

9. Laat de saus 5 minuten sudderen en zet dan uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *