Knoflooksaus heb je zo gemaakt in 15 minuten en het is stukken gezonder dan uit een pot of fles. Je kunt zoveel knoflook toevoegen als je wil, maar ik vind 2 à 3 wel genoeg. Anders begint de knoflook te overheersen. Met deze hoeveelheid behoud je ook de romige en frisse smaak van de saus en dit past vaak goed bij een goed gekruide shoarma of pittige falafel. Zie bijvoorbeeld deze pita met kipshoarma waar de knoflooksaus ideaal bij past.

Of gebruik de knoflooksaus als dipsaus bij een borrel. Heerlijk met wat gescheurde pitabrood, klik hier voor een recept. Of met een warm Turks brood.

Bereiding

1. Doe de yoghurt in een kom en pers de knoflook boven de yoghurt uit.

2. Snij de peterselie fijn en voeg toe aan de yoghurt samen met de citroen en witte wijnazijn.

3. Meng alles goed en voeg nog wat gemalen peper en de mosterd toe. Roer alles tot een mooie saus.

4. Laat de saus 20 minuten goed intrekken in de koelkast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *