Krielaardappeltjes zijn in feite kleine aardappeltjes en heerlijk om in de oven te doen of te bakken. In dit geval heb ik er een gezonde en simpele roerbak van gemaakt. De roerbak bestaat uit spekjes, snijbonen, champignons en tomaten. De spekjes zijn hier kalkoenspekjes, mijn nieuwe ontdekking! Ik vind ze zelfs nog lekkerder dan varkensspekjes.
Dit gerecht is een afgeleide van een roerbak die mijn moeder vaak maakt, namelijk aardappelen bakken in tomaten en champignons. Als mijn moeder dan gebakken aardappelen maakt, dan kijk ik hier altijd naar uit als ze dit extra erbij maakt. Zelf heb ik hier dus een heel gerecht van gemaakt, waarbij je maar twee pannen nodig hebt.
Je kunt de krieltjes kant en klaar reeds geschild kopen of je koopt ze met schil en al. Ik heb ze met schil en al gekocht, dus het was wel even een karwei om ze te schillen. Maar het was het waard!
Natuurlijk kun je dit gerecht vegetarisch maken door de spekjes weg te laten. Het gerecht is zelfs dan vegan.
Liever een ander gezond gerecht met aardappeltjes? Probeer dan vooral eens deze traybake met gyros en groente, klik hier.
Bereiding
1. Kook de krieltjes voor 10 minuten en giet ze dan af.
2. Snipper en snij een ui in blokjes. Snij de knoflook fijn en snij de champignons in plakjes en de snijbonen grof.
3. Giet wat olijfolie in een wok. Voeg de kalkoenspekjes toe en bak ongeveer 5 minuten tot ze bruinig beginnen te kleuren.
4. Voeg de ui en knoflook toe en bak even mee. Voeg vervolgens de snijbonen toe en bak 2 minuten mee.
5. Doe de champignons erbij en bak even mee totdat ze zacht zijn.
6. Ontpit de tomaten en snij in blokjes. Voeg toe aan de roerbak en bak mee totdat de tomaten zacht beginnen te worden.
7. Voeg de peterselie toe en peper en zout. Laat het geheel 5 minuten zacht pruttelen.
8. Doe de krieltjes bij de roerbak en bak de aardappeltjes nog zo een 5 minuten mee.