Eens een keer zelfgemaakte pasta in plaats van uit een pak. Heerlijk met Siciliaanse pesto, een rode pesto soort. In dit gerecht heb ik spekjes toegevoegd en courgette. De spekjes kun je natuurlijk weglaten, want de pesto is echt overheerlijk! Maar voor de flexitariërs en vegetariërs onder ons hoef je dit dus niet toe te voegen. Ik had er toevallig gewoon zin in die dag. Daarnaast heb ik courgette toegevoegd, want ik wil altijd wel wat groente in mijn gerecht hebben. Vooral met een kindje.
Zelf pasta maken
Na een hele leuke workshop ravioli maken van de Pasta Academy ben ik helemaal verliefd geworden op mijn eigen pasta maken. Dus het kan zo wezen dat jullie dit vaker voorbij zien komen. Een mooie pasta machine staat al op mijn verjaardagslijstje om het proces te versnellen. Maar met een deegroller ging het net zo simpel. In een ver verleden heb ik echt wel eens zelf pasta gemaakt, maar door drukte leek het mij allemaal zo ingewikkeld en lang duren. Sarah van de Pasta Academy heeft mij doen inzien dat dit helemaal niet zo is. Ik zou zeggen: probeer het gewoon een keer uit! Binnenkort volgt er een keer een recept van de pasta die ik nu heb gemaakt.
Liever een andere eenvoudige pasta maken? Kijk dan eens hier bij de spaghetti aglio e olio met paprika. Of liever wat meer vlees? Probeer dan eens deze penne met gehaktballetjes, klik hier. Of maak deze vegan tagliatelle met Mexicaanse vegan kip, zie hier het recept.
Bereiding
1. Ontvel de knoflook en snij in grove stukken. Rooster de amandelen en walnoten even in een koekenpan totdat de amandelen goudbruin kleuren.
2. Stop de knoflook, amandelen en walnoten in een keukenmachine. Laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken en voeg toe aan de keukenmachine samen met de basilicum en wat zeezout. Pureer het geheel, maar niet tot een hele gladde saus! Het mag best nog wat grof zijn.
3. Giet een paar flinke scheuten olijfolie toe en pureer verder tot een gladde pesto. Mocht je het nog wat droog vinden, giet gerust wat olijfolie toe.
4. Zet water met wat zeezout op voor de pasta.
5. Rasp de Parmezaan en voeg toe aan de pesto. Roer dit er goed doorheen.
6. Snij de courgette in blokjes. Giet wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin eerst de spekjes bruinig en krokant. Voeg vervolgens de courgette toe en bak 5 minuten mee en laat het op heel zacht vuur nog even 5 minuten mee garen.
7. Heb je zelf pasta gemaakt? Kook deze ongeveer 2 minuten mee totdat het al dente is. Heb je pasta uit een pak, kook dan volgens gebruiksaanwijzing.
8. Voeg de helft van de pesto bij de spekjes en courgette. Bak dit 1 minuut mee en voeg een flinke lepel pasta water toe. Ik giet de pasta niet af, maar schep dit met een pastalepel of tang eruit over in de koekenpan. Bak even totdat alle pesto door de pasta is opgenomen.
9. Serveer de pasta met wat basilicumblaadjes en Parmezaanse kaas.
Het allerlekkerste pasta gerecht sinds lang! De combi van amandelen walnoot tomaten knoflook en pancetta is letterlijk goddelijk. @thetasteaddictedcook op Insta
Wat goed om te horen! Daar word ik blij van. Dank je wel en geniet ervan!