Vandaag weer een platbrood, maar dan een Italiaans platbrood. Dit is echt heerlijk voor de lunch of in de avond met een soepje erbij. Veelal wordt de piadine onderweg gegeten door de Italianen, want het brood kun je oprollen en zo in de vuist meenemen.
De piadine wordt voornamelijk gegeten met Parmaham en mozzarella, maar je kunt ook een vegetarische variant maken door de ham weg te laten of te kiezen voor gegrilde groenten zoals aubergine en courgette.
Bereiding
1. Zeef de bloem in een kom en meng hierin de oregano en het zout.
2. Maak een kuiltje in het midden en voeg het water en olijfolie toe. Kneed het deeg 5 minuten tot een bal. Het deeg moet glad en wat elastisch aanvoelen.
3. Vet een andere kom in met wat olijfolie en leg daar het deeg in. Dek het af met plasticfolie en laat het 30 minuten staan.
3. Maak 4 bolletjes van het deeg en rol elk bolletje uit tot een mooie ronde pannenkoek.
4. Vet een koekenpan in met olijfolie en bak het brood ongeveer 2 minuten aan één kant. Draai vervolgens het brood om.
5. Bak het brood 1 minuut en vul vervolgens één kant van het brood met prosciutto, mozzarella, cherrytomaatjes en rucola. Vouw de piadina dicht en bak beiden kanten even goed totdat ze goed gekleurd zijn en de mozzarella is gesmolten. Buon appetito!