Pittige courgetteburger

Een courgetteburger is heel simpel om te maken en nog lekker ook! Vooral als je dit combineert met een pittige saus en jalapeño pepers. Een goede courgetteburger krijg je door zoveel mogelijk van het vocht eruit te trekken. Laat je dit zitten, dan wordt het een sompige burger. Doe er heerlijk wat kruiden bij naar keus en hierin kun je natuurlijk variëren. Voor het broodje heb ik een Italiaanse bol gekozen. Dit is echt een aanrader bij dit soort burgers. Dit geeft net even die extra stevigheid aan de burger.

Nu heb ik hier een heerlijke courgetteburger van gemaakt, maar je kunt ook gemakkelijk courgettepannenkoekjes maken. Dan eet je dit als bijgerecht met bijvoorbeeld een stukje vlees. Met deze courgetteburger heb je helemaal geen vlees nodig en kun je heerlijk een dagje vega eten. Vergeet vooral ook niet de patat hierbij te serveren.

Liever een veganistische burger? Klik dan hier voor het recept van de veganburger met Chinese kool en gekarameliseerde ui. Of toch liever een vlees burger? Klik dan hier voor het recept van een tortillaburger.

Bereiding

1. Snij de courgettes door het midden. Lepel de zaadjes aan de binnenkant eruit. Deze heb je niet meer nodig. Rasp vervolgens de courgettes in een grote kom. Voeg wat zout toe en laat dit 30 minuten staan.

2. Als het goed is, zit er na 30 minuten vocht in de kom. Verwijder dit vocht.

3. Snij de knoflookteentjes en de platte peterselie fijn en voeg toe aan de courgette. Rits de blaadjes tijm van het takje en voeg toe aan de courgette net zoals de uienpoeder, paprikapoeder, chilivlokken en gemalen peper. Meng alles goed.

4. Voeg twee eieren toe en hussel door de courgette. Doe de bloem erbij en roer er goed doorheen.

5. Giet een scheut olijfolie in een koekenpan. Je kunt ongeveer 4 courgetteburgers hiermee maken. Bij mij paste er twee in een koekenpan. Giet wat van het beslag in de pan. Tip: gebruik een grote ronde uitsteekring. Wanneer deze is gevuld, haal je die voorzichtig weg. Bak de courgetteburger ongeveer 3 à 4 minuten per kant op middelmatig vuur tot ze goed gaar zijn van binnen en krokant van buiten.

6. Snij ondertussen de rode ui en tomaat.

7. Snij een Italiaanse bol open. Beleg deze tot slot met sla, de courgetteburger, de Samurai saus, tomaat, ui en jalapeño pepers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *