Pompoensoep makkelijk om te maken en zo heerlijk! Een echt herfstreceptje met deze stormachtige dagen. Ik was geïnspireerd door My sweet balance en ik heb uiteindelijk hier mijn eigen draai aangegeven door er extra specerijen, wortel, rode ui en kipballetjes aan toe te voegen. Een lekker vol en warm soepje zo.
De groente doe je met de specerijen even in de oven en pureer je later met wat bouillon tot een goede soep. Kook vervolgens even de kipgehaktballetjes mee en je kunt zo binnen een uur aan tafel. Je hebt er in principe weinig omkijken naar.
Natuurlijk kun je de soep vegetarisch maken. Dit kan zelfs vegan! Laat dan gewoon de kipgehaktballetjes weg.
Neem eens een kijkje bij de aspergesoep. Daar staat beschreven hoe je een bouillon kan maken. Dit kan ook zonder het afval van de aspergeschillen. Klik hier voor het recept.
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 C°.
2. Snij de rode ui in grove stukken. Snij de wortel in plakjes. Schil de pompoen en snij in blokjes. Leg alle groente op een bakplaat.
3. Pel de knoflook en voeg toe aan de groente. Strooi hier de kerrie, kaneel, chilipoeder, kruidnagel, peper en zout overheen. Giet een flinke schuit olijfolie over de groente en hussel alles goed door elkaar.
4. Schuif de bakplaat in de oven en gril de groente 30 à 35 minuten tot de groente zacht zijn.
5. Maak ondertussen de kipgehaktballetjes. Meng alle specerijen door het kipgehakt met het ei en het paneermeel. Maak vervolgens kleine balletjes.
6. Haal zoveel mogelijk de kruidnageltjes eruit bij de groente. Als er een paar meegaan in de soep, is dat niet heel erg. Doe de groente in een diepe pan met de groentebouillon en pureer de soep tot een gladde soep.
7. Breng de pompoensoep aan de kook en gooi de kipgehaktballetjes erbij. Laat de balletjes 15 minuten meekoken. Serveer eventueel met wat lente-ui.