Heerlijke langzaam gegaarde pulled beef Mexican style met tortilla’s, guacamole, zwarte bonensaus en een groentemix van paprika, champignons en mais. Klinkt hemels toch? En dat was het ook! Het vlees van de pulled beef viel heel gemakkelijk uit elkaar en was nog steeds erg sappig door de heerlijke saus waarin deze is gegaard.
Voor de tortilla’s kun je dus deze pulled beef als basis gebruiken. Daaromheen heb ik het één en ander bijgemaakt, maar je bent natuurlijk vrij om dit aan te passen of het voor jezelf zo gemakkelijk mogelijk te maken. Voor dit recept heb ik maistortilla’s gekocht, maar je kunt ze ook zelf maken. Klik voor het recept van mijn zelfgemaakte tortilla’s hier.
Dit gerecht is geheel lactosevrij en daarnaast is alles vers, dus geen gebruik van pakjes en zakjes (op de tortilla’s na). Ik voeg aan mijn tortilla’s altijd groente toe, omdat dit gezonder is en ik ben nu eenmaal gek op groente. Vooral in combinatie met dit soort vullend eten.
Wil je liever gaan voor de bekende en beroemde taco’s birria’s? Klik dan hier voor het recept.
Bereiding
1. Voor de pulled beef: verwarm de oven voor op 150 C°. Snipper een grote uit en snij de knoflook fijn. Doe dit ook voor de groene peper en de Jalapeño peper. Ontpit de vleestomaten en snij in blokjes. Snij de koriander fijn.
Giet een flinke scheut olijfolie in een braadpan en voeg de ui, knoflook en pepers toe. Bak 1 minuut in de olijfolie en doe dan de specerijen en kruiden erbij: paprikapoeder, chilivlokken, komijnzaad, marjoraan, nootmuskaat, kaneel, laurierblad, verse koriander, peper en zout. Bak dit nog 1 minuut mee en voeg dan de tomaten toe. Bak de tomaten mee totdat ze zacht zijn en meer een saus is geworden.
Giet het water erbij en roer door de saus. Breng aan de kook en doe vervolgens het vuur uit. Leg het vlees erin en zorg ervoor dat het vlees helemaal onder de saus zit. Schuif de braadpan met deksel midden in de oven en gaar het vlees in 2,5 uur. Halverwege draai je het vlees om en bedruipt weer met de saus.
2. Voor de zwarte bonensaus: snipper een ui en snij de knoflook fijn. Giet wat olijfolie in de pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak even kort mee en doe hier dan de zwarte bonen met saus bij. Voeg vervolgens de komijn, kaneel, cayennepeper, majoraan en limoensap toe. Prak met een vork de bonen stuk. Breng aan de kook en voeg eventueel nog wat peper en zout toe. Laat het geheel 15 minuutjes pruttelen en roer af en toe. De zwarte bonensaus kookt dan wat in.
3. Voor de groentemix: snipper een ui en snij de paprika en champignons. Giet wat olijfolie in een koekenpan en voeg de ui, paprika, champignons en mais toe. Bak 5 à 10 minuten.
4. Voor de guacamole: ontpit de tomaten en snij in stukjes. Snij de ui fijn. Pel de avocado’s en prak deze fijn. Voeg vervolgens de ui en tomaten toe. Pers een knoflookteentje uit, pers een halve limoen erover en voeg de chilivlokken en zout toe Meng vervolgens alles goed door elkaar en prak nog een klein beetje.
5. Verwarm de tortilla’s even in de oven en vul de tortilla’s vervolgens met de pulled beef, zwarte bonensaus en de groentemix. Vouw de tortilla en serveer met de quacamole.