Romige kip pesto, het gerecht is zo simpel, maar zo lekker! Vooral de zongedroogde tomaatjes maken dit gerecht af. De groene pesto heb ik zelfgemaakt. Aan deze pesto heb ik naast de pijnboompitten ook walnoten toegevoegd. Ik vind dit de pesto net een iets lekkere hartigheid aan dit gerecht geven. Vooral in combinatie met het room is dit ideaal.
Voor de saus heb ik gebruik gemaakt van de plantaardige kookroom van Blue Band. Bij mijn zoontje ben ik voorlopig nog even voorzichtig met koemelk en zelf kan ik niet al te goed tegen lactose. Ik vind dit dan ook een goede vervanger voor de gewone kookroom. Deze pasta heb ik ook vaak gemaakt met kookroom en ik proef echt geen verschil.
Bij het serveren van dit gerecht voeg ik rucola toe. Dit smaakt geweldig met de romige saus en kip. De pasta kun je dan ook als salade eten als je wilt, maar het lekkerst is natuurlijk warm.
Geen zin in een groene pesto, maar juist een rode pesto? Check dan snel deze heerlijke pasta met Siciliaanse pesto, klik hier voor het recept.
Bereiding
1. Ontvel de knoflook en snij in grove stukken. Rooster de pijnboompitten en walnoten even in een koekenpan totdat de pijnboompitten goudbruin kleuren. Houd 45 gram van de pijnboompitten apart, want deze gebruiken we straks vers in de pasta.
2. Stop de knoflook, pijnboompitten (30 gram), walnoten, basilicum, Parmezaanse kaas en een flinke scheut olijfolie in een keukenmachine. Voeg een snufje peper en zout toe. Pureer het geheel tot een pesto waarbij er nog best wat stukjes in mogen zitten. Mocht je het nog wat droog vinden, giet gerust wat olijfolie toe.
3. Zet water met wat zeezout op voor de pasta en zet de oven aan op 220 C°.
4. Giet wat olijfolie in een hapjespan of koekenpan en voeg de kip toe. Snij ondertussen de ui in grove stukken en snij de champignons in plakjes.
5. Wanneer de kip goudbruin is, doe dan de ui erbij en bak even mee. Voeg dan de champignons toe en bak mee tot ze wat zachter zijn. Doe de overige pijnboompitjes erbij en meng door de kip.
6. Voeg de pesto toe aan de kip en roer er goed doorheen. Giet de kookroom erbij en breng met een wat peper en zout aan de kook al roerend. Zet het vuur zacht en laat het zachtjes 10 minuten pruttelen. Roer zo af en toe.
7. Doe de zongedroogde tomaatjes 3 tot 5 minuutjes in de oven tot ze verwarmd zijn. Maak ondertussen ook de pasta af.
8. Schep de pasta vanuit het kookwater over in de kip pesto en roer goed om tot alle pasta onder de kip pesto zit. Leg wat rucola in een diep bord en schep hier de pasta overheen. Serveer dit met zongedroogde tomaatjes bovenop. Ik snij altijd heerlijk de zongedroogde tomaatjes in stukjes en meng dit met mijn pasta.