Thaise rode curry met lekker veel groente en kip geserveerd met kokosrijst. Ideaal voor de mooie zomerdagen en lekker snel klaar. Door de kokos krijgt de rijst een zachte en licht romige smaak. Dit pas ideaal bij de ietwat pittige currysaus.
Voor de rijst maak ik gebruik van de Jasmijnrijst van Tilda. Een heerlijke geurende rijst met mooie korrels. De rijst is heel simpel te maken door gebruik te maken van water, kokosmelk en citroengras. Een mooie tegenhanger bij pittig eten.
Deze Thaise rode curry past er dan ook perfect bij. De wok komkommer in dit gerecht maakt het nog eens extra zomers samen met de kousenband. Lekker even laten stoven in de kokosmelk en je hebt dit gerecht binnen 30 minuten op tafel.
Ik ben gek op Curry’s, zo ook van een Indiase curry. Probeer vooral eens deze Curry madras, klik hier voor het recept.
Bereiding
1. Zet alvast de rijst op. Was hiervoor eerst de rijst. Doe dit vervolgens in een pan en voeg hier water, kokosmelk, suiker en citroengras in stukken aan toe. Breng aan de kook, wanneer het kookt zet je het vuur zacht. De rijst is klaar, wanneer al het vocht is opgenomen. Laat de rijst zo even staan. Ondertussen begin je aan de curry.
2. Snij alvast de ui en alle groente: puntpaprika, wok komkommer en kousenband.
3. Giet wat olie in de pan en voeg een flinke eetlepel rode currypasta toe aan de pan. Bak kort mee en voeg vervolgens de kip toe. Bak dit 5 à 10 minuten totdat de kip niet meer roze is.
4. Voeg de ui toe en bak kort mee. Gooi vervolgens alle overige groenten eraan toe. Meng alles goed door de currypasta heen.
5. Giet de kokosmelk erbij en voeg de vissaus en suiker toe aan de pan. Stop de basilicumblaadjes erbij en roer alles even goed door. Naar smaak kun je nog peper en zout toevoegen.
6. Breng alles aan de kook en zet vervolgens zacht met een deksel op de pan. Laat dit 10 minuten zacht sudderen.
7. Serveer de curry met de kokosrijst. Vergeet niet de citroengras eruit te halen!