Tortellini spinazie al forno

Tortellini al forno oftewel tortellini uit de oven. Heerlijk met een zelfgemaakte tomatensaus met basilicum. Daarbovenop wat spinazie en mozzarella en je kunt zo in 45 minuten aan tafel. Dit gerecht is namelijk erg gemakkelijk om te maken, zelfs met de zelf gemaakte tomatensaus van verse tomaten! Voor deze keer is er gebruik gemaakt van kant en klare tortellini. Mocht je er de tijd voor hebben, dan kun je de tortellini natuurlijk ook zelf maken.

Voor dit gerecht heb ik gekozen voor de tortellini spinazie en ricotta. Deze tortellini gaat echt heerlijk samen met basilicum tomatensaus. In dit recept heb ik wat verse spinazie erbij gevoegd, zodat er meer groente in het gerecht zit en dus lekker gezond. Je kunt er ook voor kiezen om de spinazie weg te laten. Dit gerecht is heerlijk vegetarisch. Wil je toch wat vlees? Dan kun je ook kiezen voor een tortellini met vleesvulling.

WIl je toch liever voor een andere vegetarische pasta gaan? Bekijk dan eens deze heerlijke spaghetti linzen Bolognese, klik hier voor het recept.

Bereiding

1. Zet een pan water met zout op voor de tortellini. Ik kies vaak voor verse tortellini. Die hoef je maar ongeveer 2 minuten mee te koken.

2. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Ontpit de tomaten en snij in blokjes.

3. Giet wat olijfolie in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak even mee totdat de glazig zien.

4. Doe de tomaten erbij, wat peper en zout en de basilicumblaadjes. Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens 15 minuutjes zacht sudderen. Roer af en toe om te voorkomen dat het aanbakt.

5. Verwarm de oven voor op 220 C°.

6. Voeg de tortellini toe aan de pan met water en kook volgens gebruiksaanwijzing.

7. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Voeg twee grote lepels tomatensaus toe en verdeel over de bodem.

8. Giet de tortellini af en voeg meteen toe aan de ovenschaal. Verdeel vervolgens de overgebleven tomatensaus over de tortellini.

9. Doe wat olijfolie in een koekenpan en laat de spinazie slinken. Leg dit over de tortellini heen. Verdeel tot slot de mozzarella over de ovenschotel.

10. Schuif de tortellini in de oven en verwarm dit 15 tot 20 minuten totdat de mozzarella is gesmolten en goudbruin begint te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *