Vegetarische loempia's

Loempia’s ik ben er dol op. Ik kan dit de hele dag door eten. Als je de foto als ziet, dan is dit toch een feestje? Deze loempia’s zijn vegetarisch en vaak vind ik het lekker om ze bijvoorbeeld met nasi te serveren, maar je kunt ze natuurlijk ook heerlijk bij een borrel uitdelen. Ik kies hier voor de vegetarische variant, omdat het een vega dag is. Even geen vlees. Dat staat morgen weer op het menu.

De loempia’s heb ik heerlijk gevuld met rijstnoedels, ei, wortel julienne, prei en taugé. De prei heb ik bij een biologisch boerderij gehaald en zijn nooit duur. De taugé daarentegen vond ik de biologische variant in de supermarkt erg duur, wat ik dan weer jammer vond. Maar dat maakte de pret niet minder om de loempia’s te maken!

Heb je gasten en wil je toch iets met vlees serveren? Kies dan makkelijk voor de dim sum van Dimsum Point. Deze dim sum kun je gemakkelijk via deze link bestellen, klik hier.

Bereiding

1. Haal het filodeeg uit de vriezer en laat dit 30 minuten ontdooien,

2. Kluts de eieren met wat peper en zout. Giet wat olie in een koekenpan en doe de geklutste eieren erbij. Roer door het eiermengsel om er een roerei van te maken. Zet de roerei even apart.

3. Zet water op voor de glasnoedels.

4. Snipper de bosui fijn samen met de knoflook. Snij de prei in stukjes.

5. Giet wat wokolie in een wok en doe de bosui en knoflook erbij. Wok dit even en rasp vervolgens de gember erbij.

6. Voeg de wortel julienne en prei toe en wok paar minuten mee totdat het wat zachter is geworden.

7. Doe de donkere en lichte sojasaus erbij met de Chinese rijstazijn. Doe eventueel wat peper en zout voor de smaak erin. Meng goed door de groente.

8. Voeg de glasnoedels toe aan het kokend water en bereid dit verder volgens de aanwijzingen.

9. Giet de glasnoedels af en snij in wat kleinere stukken. Voeg toe aan de groenten samen met het ei en taugé. Wok alles even 2 minuten. De taugé moet niet superzacht zijn.

10 Pak een bakje met wat water. Leg een filodeeg als een ruit voor je neer. Leg wat van het mengsel aan het uiteinde erop en schuif de uiteinde van het filodeeg een stuk eroverheen. De zijkanten van het filodeeg vouw je naar binnen. Vervolgens rol je het filodeeg op. De andere uiteinde smeer je wat in met water. Je kunt ongeveer 15 tot 20 loempia’s maken.

11. Giet wat flinke rijstolie in een wok en verhit dit goed. Als je er iets in gooit, moet dit gaan borrelen. Bak de loempia’s gaar en krokant in 2 à 3 minuten totdat ze goudbruin zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *