Wanneer de winter in volle gang is, de dagen kouder en langer worden, dan is Glühwein het ideale drankje om te nuttigen. Dit drankje kun je op smaak brengen zoals jij wil. De basis is heel simpel een rode wijn waarbij men kruiden en zoetigheid toevoegt. Mijn lekkerste Gluhwein is een goede balans hierin, niet te zoet en niet te kruidig. Heerlijk op een koude avond met een borrelplankje erbij of lekker warm na een goede wandeling in de kou. Dit helpt zeker de kou tegen te gaan, want na een paar slokken voel jij je weer helemaal warm.
Bereiding
1. Giet de fles wijn in een pan.
2. Pers 1 sinaasappel en snij de andere sinaasappel in dikke plakken van 1 cm. Doe het versgeperste sap en de sinaasappel parten bij de wijn.
3. Haal 2 stukken schil van de citroen en doe dit in de pan bij de wijn.
3. Voeg hier de kaneelstokjes, kruidnagels en steranijs aan toe. Voeg tevens de suiker en een mespunt vanille toe.
4. Zet de pan op een laag vuurtje, maar zorg ervoor dat de wijn niet kookt.
5. Laat de wijn op zacht vuur 20 minuten staan. Bij het serveren kun je nog een partje sinaasappel voor extra smaak toevoegen aan het glas.